Oricat de pregatiti am fi, temperaturile ridicate ale verii ne iau mereu prin surprindere. Pentru a depasi cu brio verile toride este nevoie de un aer de conditionat montat in incaperea cel mai des utilizata, sau pe hol, pentru a putea raci mai multe incaperi.

Pe piata de profil exista 2 tipuri de aer conditionat: split si mobil. Aparatul de tip split este compus din 2 parti fixe, una interioara si una exterioara.

Aparatul de aer conditionat mobil poate fi amplasat oriunde doriti, neavand parti fixe. Acest tip de aer conditionat poate fi cea mai rapida si practica solutie pentru oricine.

Dimensiunile aparatelor de aer conditionat sunt reduse, iar mobilitatea lor este data de rotitele de sustinere. Sunt aparatele potrivite pentru un utilizator cu un buget extrem de redus si ce nu isi permite instalarea unui aer conditionat fix.

Instalarea unui aer conditionat de tip mobil este extrem de usoara si nu necesita gauri in pereti. Iar designul atractiv si functiile noi cu care este dotat un astfel de aer conditionat il recomanda ca principala alegere pentru o astfel de achizitie.

Cand vrei sa achizitionezi un aer conditionat cel mai important factor il reprezinta capacitatea sa. Specialistii recomanda sa aveti in vedere dimensiunea incaperii, dar si daca este izolata sau nu, deoarece alegerea in functie de puterea aparatului de aer conditionat depinde foarte mult de dimensiune si izolatie.

Cu cat o camera este mai mare, cu atat aveti nevoie de un aer conditionat cu o putere mai mare. De exemplu pentru o camera de aproximativ 20 mp aveti nevoie de un aer conditionat cu 9000 BTU, iar pentru una de 60 mp de unul de 24000 BTU.

De asemenea, capacitatea aleasa a aparatului depinde si daca incaperea este intr-o zona umbroasa sau luminoasa, de numarul de persoane ce utilizeaza aparatul.

Dupa ce te-ai decis asupra puterii aparatului de aer conditionat, mai sunt anumite lucruri de care trebuie sa tii cont. De exemplu, un aer conditionat de calitate are un nivel redus de zgomot pentru ca utilizatorii sa nu fie deranjati in timpul somnului sau in perioada de relax.

In cazul in care alegi un aer conditionat de tip portabil ia in considerare dimensiunile si greutatea, mai ales daca ai de gand sa il muti dintr-o camera in alta. Pe piata de profil vei gasi aparate de aer conditionat de diferite forme si marimi, de la 70 la 90 cm inaltime si pana la 30 de kg greutate.

Orice aparat de aer conditionat are un sistem de eliminare a apei. Aparatele cu furtun au un randament crescut fata de cele nedotate cu un furtun. In cazul in care aveti un aer conditionat fara furtun, este necesar sa goliti compartimentul creat special, la o perioada de minim o zi.

In functie de marca si model, fiecare aer conditionat climatizaretermice.ro are diverse functii. Unele aparate au led de afisare, telecomanda. Insa sunt unele modele cu control manual, dar si cu controale automate.

Aparatele de aer conditionat de tip portabil pot fi folosite ca dezumidificatoare sau ca surse suplimentare de incalzire.

Fii atent de la ce magazin alegi sa achizitionezi aparatul, deoarece pretul depinde de marca, puterea, functiile oferita, dar si de clasa energetica. Cele mai bune sunt mai scumpe, insa cu timpul vei vedea diferenta in factura de energie electrica.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s